Web Analytics Made Easy - Statcounter

موسس دانشکده علوم پزشکی کرمان در گفتگویی عنوان کرد:تنها جایی که در ایران کودکان و نوزادان اندوسکپی می شدند شهر کرمان و بیمارستان کرمان درمان بود .

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از شبکه اطلاع رسانی آرمان کرمان، متولد سال 1321 شهر کرمان است، پدرش شخصیت اول مذهبی شهر بود به همین دلیل احترام خاصی در دوران دبیرستان برای او قائل بودند، محمد حسن صالحی کرمانی را می گویم فرزند آیت الله صالحی بزرگ.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از همان ابتدای کودکی این حرف پدر را همیشه به خاطر می سپرد که « من مال و سرمایه ای ندارم که برای شما به یادگار بگذارم، فقط یک چیز را برای شما می گذارم و مواظب باشید این را از بین نبرید و آن هم آبرو است» به همین دلیل تمام تلاشش را می کرد که حرف پدر بر زمین نماند.


در 16 سالگی سالنامه جهان دانش را بنیان گذاری می کند و چون در آن زمان چاپخانه ای در کرمان نبود، چاپخانه دارالعلم قم این کتاب را تا سه سال چاپ کرد.


از ترس پدر به خوبی درس می خواند چرا که پدر گفته بود که اگر شما درس نخوانید باید بروید لحاف دوزی یاد بگیرید و شاید همین حرف باعث پیشرفت های دو چندان این نوجوان شده بود تا اینکه دوران تحصیل مدرسه پایان یافت.


از اینجای ماجرا را باید از زبان خود محمد حسن صالحی کرمانی ادامه بدهیم، نوجوان 16 ساله ما امروز 75 سال سن دارد، می گفتند صحبت با ایشان کار سختی است و هر کسی نمی تواند از او وقت مصاحبه بگیرد، بعد از پیدا کردن شماره تماسش، به راحتی با ما ارتباط برقرار کرد و از ما دعوت کرد که به محل کارش برویم.


به محل کارش که رفتیم به گرمی از ما استقبال کرد، با وجود اینکه عده ای منتظر ملاقات با او بودند، سر ساعتی که با ما قرار داشت ما را به اتاقش فرا خواند، لبخندی که بر لبانش جاری بود تمام شنیده های قبلی من را باطل کرد، او بر خلاف گفته ها فردی بسیار خونگرم و خوش صحبت بود.


وقتی از او خواستم درباره خودش برای ما صحبت کند، به سال هایی دور رفت، سال هایی که شاید بتوان آن را اصلی ترین مراحل تاثیر گذار در سرنوشت او دانست، یعنی ماجرای ورود به عرصه پزشکی، محمد حسن داستان ما با علاقه رشته پزشکی را انتخاب می کند اما دوست نداشت در ایران درس بخواند چون آن زمان از پیشرفت های غرب زیاد شنیده بود به همین دلیل در سال 1340 برای تحصیل در رشته پزشکی به آلمان می رود، و بعد از گرفتن تخصص درسال 1353 به ایران باز می گردد.


دکتر محمد حسن صالحی می گوید: به دلیل علاقه ام به رشته پزشکی پدرم مخالفتی نداشت اما به شرطی اجازه داد که من در خارج از کشور تحصیل کنم که مخارج من را فقط در حد ایران بپردازد و بقیه مخارج را خودم کار کنم و تامین کنم.


وقتی به ایران بر می گردد وزارت وقت علوم به او پیشنهاد می دهد که در دانشگاه تهران فعالیت کند و او به استخدام این دانشگاه در آید، پیشنهاد وسوسه انگیزی بود چرا که آن زمان استخدام در دانشگاه تهران خیلی مشکل بود و هر کسی را قبول نمی کردند اما دکتر صالحی که با معدل 20 از دانشگاه آلمان فارغ التحصیل شده بود این پیشنهاد را رد می کند و کرمان، زادگاه خویش را به عنوان محل فعالیت خود انتخاب می کند.


صالحی کرمانی سال 55 از طرف مرحوم افضلی پور موسس دانشگاه کرمان ( دانشگاه شهید باهنر فعلی ) که تمام زندگی و مال خود را صرف این دانشگاه کرده بود به همراه دکتر میرزایی اولین رئیس دانشگاه کرمان و قدرت فرهنگی شهر و دکتر بهادری موسس پاتولوژی ایران، پیشنهاد تاسیس دانشکده پزشکی کرمان را دریافت می کند.


وی که وضعیت پزشکی کرمان را آن زمان نا مناسب اعلام کرد و به همین دلیل تصمیم داشت این پیشنهاد را رد کند اما وقتی متوجه می شود که در صورت قبول نکردن، شخصی از تهران جایگزین ایشان می شود لذا به دلیل علاقه ای که به زادگاه خود داشت این پیشنهاد را قبول می کند.


و این گونه می شود که دکتر محمد حسن صالحی اولین پزشک و مسئول دانشکده پزشکی کرمان می شود، دانشکده ای که کار خود را از یک اتاق با یک تابلوی پارچه ای به عنوان .... شروع کرد و امروز بهترین فوق تخص های شهر فارغ التحصیل همین دانشگاه هستند.


دکتر داعی استاد گروه اطفال و اولین همکار دکتر صالحی، در خصوص کرمان دوستی ایشان گفت: از ویژگی های منحصر به فرد ایشان مردم داری و مردم دوستی ایشان هستند و به علت علاقه ای که به مردم کرمان داشت و به توصیه پدر مرحومشان تصمیم گرفت که در کرمان فعالیت کند.


موسس دانشکده پزشکی کرمان در ادامه صحبت هایش از سیاست های پزشکی در شهر کرمان گلایه کرد و افزود: اینکه هر بیمار برای بیماری خود به پزشک های زیادی مراجعه می کند هزینه های زیادی هم برای بیمار و هم برای کشور دارد و نتیجه ای هم برای بیمار ندارد.


دکتر صالحی از سیستم پزشکی در آلمان صحبت کرد که فقط پزشک عمومی و پزشک خانواده، بیمار را به پزشکی که لازم می داند ارجاع می دهد و خود بیمار اگر می خواست بدون معرفی آن ها، به پزشک خاصی مراجعه کنند بیمه هیچ هزینه ای به آن ها نمی پرداخت و به همین دلیل کسی این کار را نمی کرد.


وی تراکم پزشک در شهر کرمان را بیش از استاندارد جهانی عنوان کرد و گفت: این یک عیب است نه از آن روزی که ما شروع کردیم و فقط دو پزشک متخصص بود و نه الان که تعدادشان سر به فلک می کشد، اینکه همه به اندازه کافی بیمار دارند و می توانند به اندازه کافی به سلامت بیمار کمک کنند من در این قضیه شک دارم.


دکتر صالحی از هزینه های زیادی که دولت خرج mri و سایر آزمایشات می کند گلایه و بیان کرد: این ها هزینه های اضافی است که در همه موارد لزومی ندارد، هیچ پزشکی در دنیا وجود ندارد که آرزوی سلامتی بیمارش را نداشته باشند و همه پزشکان آرزویشان این است که بیمارش سالم باشد ولی از اینکه بیمار هر روز به یک پزشک مراجعه کند درست نیست.


جالب اینجاست تنها جایی که در ایران کودکان و نوزادان اندوسکپی می شدند شهر کرمان و بیمارستان کرمان درمان بود و این کار را همین دکتر صالحی خودمان انجام می داد.


دکتر تبریز چی که از اولین همکاران موسس دانشکده علوم پزشکی کرمان است، از خدمات ارزنده او برای کرمان می گوید: یکی از خدماتی که دکتر صالحی به این شهر کردند این بود که درابتدای سال 58 اندوسکپی را برای اولین بار در کشور در کرمان راه اندازی کرد.


تبریزچی ادامه داد: در آن زمان درکرمان جز دکتر صالحی کسی را نداشتیم که این کار را بتواند انجام دهد و ایشان در آلمان این کار را یاد گرفته بودند و با هزینه خودشان دستگاه اندوسکوپ را خریداری کرده و در کرمان انجام دادند.


اولین کتاب مربوط به دانشگاه علوم پزشکی کرمان با عنوان بیماری ها و اندوسکپی دستگاه فوقانی گوارش توسط محمد حسن صالحی کرمانی تالیف شد و به گفته خودش 10 سال زمان برای تالیف این کتاب گذاشت و این کتاب تنها کتابی است که در ایران در زمینه اندوسکپی ترجمه شده است.

انتهای پیام/م

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۴۹۳۹۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی

به گزارش خبرآنلاین ،محمد رئیس زاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر علت خودکشی تعدادی از رزیدنت‌ها و آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده دکتر پرستو بخشی اظهار کرد: پرونده خانم دکتر بخشی را به صورت میدانی با مراجعه به استان لرستان و صحبت با تمام افرادی که در تماس با ایشان بودند بررسی کردیم و اشراف کاملی نسبت به پرونده او پیدا و گزارشات مربوطه را آماده و مستندات را تهیه کردیم. اگر ظلمی از سوی سیستم درمانی کشور به مرحومه شده این موضوع باید حتماً پیگیری شود و هدف ما از این کار این است که روندهایی که ممکن است منجر به تضییع حقوق پزشکان طرحی شود، مورد اصلاح قرار بگیرد.

تسنیم در خبری نوشت:وی افزود: ما درخصوص پرونده خانم دکتر بخشی گزارش کاملی را با همه مستندات تهیه و به سازمان بازرسی کل کشور تقدیم کردیم.

رئیس‌زاده گفت: امروز نیز جلسه‌ای با دادستان کل کشور جلسه‌ای برگزار و درباره مباحث مختلف جامعه پزشکی بحث کردیم و پرونده مرحومه دکتر بخشی را نیز به طور ویژه مطرح کردیم.

وی ادامه داد: امیدواریم با رفع موانع و مشکلات، همکاران ما در دوران طرح با وضعیت بهتری بتوانند به مردم خدمت کنند؛ وزارت بهداشت باید بتواند شرایطی را برای پزشکان طرحی ایجاد کند که هم خدمت‌رسانی به مناطق محروم را پوشش بدهد و هم از حقوق همکاران پزشک دفاع کند.

وی با بیان این ما یک گزارش ویژه با ذکر عوامل و دلایل خودکشی تعدادی از پزشکان جوان آماده و به مراجع ذی‌صلاح ارسال کردیم، گفت: خودکشی موضوع چندعاملی است که همه عوامل در آن دخیل هستند، اما یک عامل به عنوان ماشه عمل می‌کند و نقطه نهایی حادثه نهایی را شکل می‌دهد؛ ما همه مواردی که ممکن بود در این حوادث دخیل باشند را در این گزارش آوردیم، اما این که کدام یک از مشکلات، در خودکشی رزیدنت‌ها نقش دارد موضوع قابل بحثی است و مراجع ذی‌صلاح به آن رسیدگی می‌کنند.

معضلات متعدد پزشکان طرحی؛ از درآمد ۱۵ میلیونی تا نبود محل اسکان مناسب

وی تصریح کرد: قطعاً فشار کاری زیاد و رسیدگی‌های ناکافی نقش مهمی در بروز این اتفاق تلخ دارد. یکی از مشکلات این است که در توزیع پزشکان به عنوان نیروهای طرحی شفاف عمل نمی‌شود و از سوی دیگر این پزشکان در چند ماه نخست طرح، حدود ۱۲ تا ۱۵ میلیون تومان حقوق دریافت می‌کنند و کارانه‌ای به آن‌ها پرداخت نمی‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر این که دانشگاه‌های علوم پزشکی و شبکه‌های بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها باید برای پزشکان طرحی شرایط بهتری را مهیا کنند، خاطرنشان کرد: بعضاً شاهد هستیم که بدترین و سخت‌ترین شرایط در بیمارستان‌ها، کشیک‌ها و شیفت‌های درمانی به این پزشکان طرحی اختصاص داده می‌شود. در کنار این مسائل، پدیده خشونت علیه کادر درمان از سوی همراهان بیمار را شاهد هستیم و شرایط رفاهی خوبی نیز برای این پزشکان فراهم نمی‌شود.

وی نبود پانسیون‌ها و محل اسکان مناسب برای پزشکان مجرد و متأهل را یکی از مصادیق نبود امکانات رفاهی عنوان و تصریح کرد: برای پزشکانی که به مناطق محروم اعزام می‌شوند حداقلی‌ترین مطالبه این است که شرایط اسکان این همکاران به خوبی فراهم شود، اما متأسفانه عمدتاً محل اسکان پزشکان طرحی شرایط مناسبی ندارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904448

دیگر خبرها

  • دلایل خودکشی پزشکان از زبان رئیس سازمان نظام پزشکی
  • جامعه پزشکی در حال خالی شدن است/ مسئولین قدر سرمایه‌های فاخر کشور را بدانند
  • تهیه گزارش ویژه علل خودکشی پزشکان/پیگیری پرونده مرحومهبخشی
  • گلایه برخی گندم کاران کرمانی از تاخیر در پرداخت پول گندم
  • اولین نمایشگاه بین‌المللی جاذبه‌های تحصیل در ایران ۱۷ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود
  • کرمانی ها ۱۰ روز زیر سایه خورشید می روند
  • آزمون کارشناسی ارشد علوم پزشکی ۱۰ و ۱۱ خردادماه برگزار می شود
  • نویسنده و پژوهشگر کرمانی درگذشت
  • ۲ هزار مددجوی کمیته امداد از خدمات پزشکی بهره مند شدند
  • ٧ طلا، سهم دختران وزنه‌بردار کرمانی در مسابقات وزنه‌برداری قهرمانی کشور