Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تقریب»
2024-05-08@14:01:29 GMT

​کمیسیون اتحادیه جهانی زنان مسلمان برگزار شد

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۹۳۶۲۲۹

​کمیسیون اتحادیه جهانی زنان مسلمان برگزار شد

به گزارش خبرگزاری تقریب(تنا)، کمیسیون اتحادیه جهانی زنان مسلمان صبح پنجشنبه 16 آذر، به ریاست دکتر "غدیر جمال" استاد دانشگاه کویت و عضو هیأت امنای اتحادیه جهانی زنان مسلمان  و نایب رئیسی دکتر طوبی کرمانی، دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان در هتل آزادی تهران برگزار شد.
 
در ابتدای این کمیسیون، دکتر غدیر جمال در سخنانی خاطرنشان کرد: زنده کردن تمدن اسلامی به این معنا نیست که تمدن اسلامی کهنه شده است، بلکه ما باید خود را مدرنیزه کنیم تا بتوانیم تمدن اسلامی را درک کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی افزود: ما باید هویت اسلامی خود را حفظ کرده و حملات فرهنگی و حملات اندیشه های انحرافی را از خود دور سازیم.
 
در ادامه، دکتر طوبی کرمانی، نایب رئیس کمیسیون، به شرح فعالیت های اتحادیه جهانی زنان مسلمان طی یک سال گذشته پرداخت و گفت: ما هر سال حدود 26 برنامه به مناسبت میلاد "حضرت فاطمه(س)؛ بانوی مهر" در کشورهای مختلف و استان های مختلف کشورمان برگزار می کنیم که این برنامه ها به درخواست مردم این کشورها انجام می شود.
 
وی افزود: از جمله کشورهایی که تا کنون این مراسم در آن کشورها برگزار شده است می توان به عراق، سوریه، گینه کوناکری، ساحل عاج، پاکستان، کشمیر، هندوستان، انگلستان، کویت، بحرین و افغانستان اشاره کرد.
 
دکتر کرمانی با بیان اینکه اتحادیه جهانی زنان مسلمان در برخی کشورها از جمله عراق و کویت شعبه دارد، از تأسیس شعبه این اتحادیه در تونس نیز خبر داد.
 
به گفته دکتر کرمانی، برنامه های دیگر این اتحادیه که در سال گذشته انجام شده است، عبارت بود از: کنگره فاطمی در دانشگاه الزهرا(س)، شب شعر فاطمی با حضور شاعران مسلمان، مسیحی و یهودی، برگزاری کارگاه آموزشی زن و خانواده در جوامع اسلامی در لبنان، کارگاه های آموزشی با محوریت حجاب و عفاف در کشورهای مختلف، کارگاه های آموزشی به مناسبت میلاد حضرت معصومه(س)، نمایشگاه "زن از نگاه هنر" با حضور زنان هنرمند خوشنویس، نقاش، مجسمه ساز و ... که هنر زنان مسلمان را به جهان معرفی کردند، صدور بیانیه هایی در محکومیت جنایات صورت گرفته در یمن، عراق، سوریه، بحرین، افغانستان و ... .
 
دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان در پایان به برنامه های آینده این اتحادیه اشاره کرد و گفت: اجرای برنامه ای تحت عنوان "منشور حقوق و مسئولیت های زن مسلمان" با همکاری استاد حیات بوکرا در تونس و برگزاری کارگاه و نمایشگاه "طراحی لباس و مد اسلامی" دراسفندماه امسال به همت دکتر شیدا دانیالیان در اهواز و اردوی تفریحی -آموزشی برای جوانان الجزایر به همت خانم سهیلا مفتاح، از جمله برنامه های آینده این اتحادیه خواهد بود.
 
در ادامه، دکتر عفت شریعتی، مدیرکل امور بانوان مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، دکتر طاهره اللواتی از عمان، دکتر منال فنجان از عراق، دکتر لیلا علی حسین از بحرین و دکتر طوبی کرمانی، دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان، مقالات خود را ارائه کردند و سپس ویدئویی ساخته زنان خبرنگار و اصحاب رسانه بحرین با عنوان "المرأة بین عدالة الاسلام و الاتفاقیات الدولیة" برای شرکت کنندگان پخش شد.
 
شیخ محمد سعید نعمانی، از علمای عراق و حجت الاسلام سید صدرالدین قبانچی، امام جمعه نجف اشرف، از میهمانان کمیسیون اتحادیه زنان بودند؛ شیخ نعمانی در سخنانی با تأکید بر نقش مهم زنان در همه ملت ها خاطرنشان کرد: خداوند توانایی های بسیاری در زن قرار داده است و مرد و زن بر یکدیگر برتری ندارند. این مسئله در همه ادیان نیز تأکید شده است.
 
سید صدرالدین قبانچی، امام جمعه نجف اشرف نیز در سخنانی با اشاره به کرامت بخشیدن رسول گرامی اسلام(ص) به زنان در زمان صدر اسلام، گفت: این نشست تأکیدی بر این دیدگاه است که زن همواره در جامعه حضور دارد و امروزه زنان پیش قراول تمام مسائل جامعه هستند و نقش مهمی در ارزشهای اسلامی دارند.
 
در ادامه این کمیسیون، دکتر طوبی کرمانی با ارائه مقاله خود با عنوان "ویژگی های تمدن نوین اسلامی" به مؤلفه ها و شاخصه های تمدن نوین اسلامی پرداخت و گفت: ویژگی های این تمدن عبارتند از: همه جانبه بودن تمدن اسلامی، حکمت و دانایی، هدفمند بودن این جهان در  تمدن نوین اسلامی، عدالت و صلح مبتنی بر عدالت و مردم سالاری.
 
در پایان کمیسیون نیز مباحث مطرح شده جمع بندی شد و بر مشارکت بانوان مسلمان در برنامه های آتی اتحادیه جهانی زنان مسلمان تأکید شد.
 
 

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۹۳۶۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان

خبرگزاری علم و فناوری آنا، مریم فخیمی؛ روز و هفتهٔ جهانی نجوم از سال ۱۹۷۳ میلادی با هدف ترویج علم و آشنایی عموم مردم با علم نجوم و تبادل نظر با فعالان جامعه نجوم در دنیا برگزار می‌شود.

روز جهانی نجوم، هرساله، در یکی از روزهای تعطیل آخر هفته مابین ۱۵ آوریل (۲۶ فروردین) تا ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) که ماه در وضعیت تربیع اول (شب هفتم) قرار دارد، انتخاب می‌شود. عموما روز نجوم، شنبه و از دوشنبه قبل از آن تا یکشنبه بعد از آن، به عنوان هفته جهانی ستاره‌شناسی تعیین می‌شود.
هفته جهانی نجوم در ایران
سال‌هاست که مروجان نجوم در ایران در تلاشند تا عموم مردم را با راز و رمزهای گیتی آشنا کنند. اگرچه ترویج دانش نجوم و فضا سختی‌های بسیاری دارد، اما مروجان نجوم و فضا با شور، علاقه و گام‌های راسخ، همچنان در حال ادامه این مسیرند؛ و هفته جهانی نجوم جلوه‌ای از تلاش‌های خستگی‌ناپذیر مروجان نجوم و فضا است.
از سال ۱۴۰۱ و پس از وقفه دو ساله به علت شیوع ویروس کویید-۱۹، روز و هفته نجوم با رویکردی متفاوت و همکاری گروه‌های نجومی در دو محوریت برنامه‌های حضوری و مجازی برگزار می‌شود.
 طبق تقویم جهانی، روز نجوم سال ۱۴۰۳ در ایران جمعه ۲۸ اردیبهشت خواهد بود که مقارن با شب نهم ماه قمری است. با اعلام انجمن نجوم ایران، هفته نجوم از دوشنبه ۲۴ اردیبهشت تا یکشنبه ۳۰ اردیبهشت در ایران برگزار خواهد شد.
در طی این هفته، برنامه‌های متنوعی چون رصد عمومی و رایگان در سطح شهرها، برپایی غرفه‌های آموزش عمومی نجوم برای شهروندان، برنامه‌های آموزشی در افلاک‌نماهای مراکر نجوم و دانشگاه‌ها، برنامه‌های ویژه برای کودکان، مسابقات نجومی و سخنرانی‌های علمی توسط انجمن‌های نجوم برگزار می‌شود.


در سال جاری انجمن نجوم ایران با هدف جلب حداکثری مشارکت گروه‌ها، انجمن‌ها و موسسه‌های فعال ایران در حوزه نجوم، شعار« نجوم ایران، همبستگی و تعامل» را انتخاب کرد. در همین راستا و بعد از مشورت با نمایندگان معرفی شده از سوی گروه‌ها و انجمن‌ها عناوین روزهای هفته نجوم بدین شرح تعیین و اعلام شد:


دوشنبه ۲۴ اردیبهشت: نجوم راهنمای زندگی

سه شنبه ۲۵ اردیبهشت: نجوم، گرامی‌داشت زمین و حفظ آسمان تاریک

چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت: نجوم و هوش مصنوعی

پنج شنبه ۲۷ اردیبهشت: نجوم، علوم شهروندی و نقش دانشوندان (شهروند دانشمند)

جمعه ۲۸ اردیبهشت: نجوم و دانشمندان ایرانی( به مناسبت بزرگداشت خیام)

شنبه ۲۹ اردیبهشت: نجوم فراتر از مرزها

یکشنبه ۳۰ اردیبهشت: نجوم ایران، همبستگی و تعامل


پوستر هفته جهانی نجوم در سال 1403  بر اساس شعار اصلی و فرعی روزها طراحی و منتشر شد.


طرح پس‌زمینه و هفت گنبد برگرفته از مینیاتور «بهرام گور در تالار هفت پیکر» است. سایر شخصیت‌ها مطابق شعار هر روز طراحی شده‌اند که در مجموع در کنار یکدیگر تعامل و همبستگی را در چارچوبی ایرانی و با وجه اشتراک نجومی نشان می‌دهند.

تقریبا در تمامی مراکز استان‌ها و اکثر شهرهای ایران، برنامه‌هایی به مناسبت هفته نجوم برگزار خواهد شد. گروه نجوم خبرگزاری آنا در تلاش است با انتشار اخبار برنامه‌های هفته نجوم، در ترویج دانش نجوم و فضا، در کنار برگزارکنندگان این رویداد باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • «بزرگداشت مریم میرزاخانی» برگزار می‌شود
  • «بزرگداشت مریم میرزاخانی» در اصفهان برگزار می‌شود
  • نقش و تأثیر زنان فرهیخته مسلمان در ارتقا اندیشه دینی بررسی می شود
  • رویداد گفتاورد ملی نخبگان برگزار می‌شود
  • ایجاد یک اتحادیه دفاعی هدفی دور از دسترس در اتحادیه اروپا
  • هفته جهانی نجوم، تعامل بین منجمان و شهروندان
  • یادواره شهدای دانش آموز در یزد 
  • اتحادیه اروپا اپل را مجبور می‌کند که iPadOS را باز کند
  • پس لرزه های ادعای یک نماینده مجلس درباره روابط جنسی در ترکیه /یک ذره انسانیت و شرم داشته باشید /حرمت زنان و نوامیس یک کشور مسلمان را نشکنید
  • فلسطین؛ الگوی آزادی خواهی ملت های مسلمان