Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-08@19:37:33 GMT

دکتر کرمانی، کلام‌شناسی متبحر بود

تاریخ انتشار: ۲۴ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۲۹۲۲۰۸

دکتر کرمانی، کلام‌شناسی متبحر بود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه مراسم تشییع پیکر دکتر طوبی کرمانی گفت: ایشان شخصیت الهی و یک فیلسوف حکیم و یک کلام شناس متبحر و معلمی بسیار نمونه بود.

به گزارش ایسنا، دکتر سعیدرضا عاملی در حاشیه مراسم تشییع پیکر دکتر طوبی کرمانی، عضو هیات علمی دانشگاه تهران طی سخنانی گفت: استاد کرمانی دو بار در دانشگاه تهران به عنوان استاد نمونه در آموزش شناخته شد و اولین رایزن فرهنگی زن جمهوری اسلامی و اولین بانوی رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه استاد کرمانی دغدغه‌های الهی و معنوی بسیاری داشت افزود: عمده دغدغه ایشان عزت جمهوری اسلامی ایران و عزت انقلاب اسلامی بود و همیشه در جمع ایثارگران و خانواده محترم شهدا حضور جدی داشت.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: زنده یاد کرمانی در این سال‌ها همیشه بانشاط و شاداب بود، حتی در هفته آخر عمرشان با توجه به اینکه بیماری در بدنشان عمیق شده بود باز به عنوان یک شخص مومنه و متدین با نشاط و با روحیه به اطرافیان انرژی می‌داد و فعالیت می‌کرد.


دکتر عاملی اظهار کرد: دکتر کرمانی را می‌توان مصداق معلمی دانست که سیره و سنت پیامبر گرامی اسلام(ص) و حضرت زهرا(س) را دنبال می کرد.


دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی بیان کرد: بنده یکبار با ایشان ملاقاتی داشتم و یک حس بسیار خوبی از دین و ایمان و تدین به ایشان دست می‌داد و قطعاً جای ایشان بسیار خالی خواهد بود.


وی با تأکید بر اینکه دکتر کرمانی به تمام معنا یک شخصیت علمی و فرهنگی و انقلابی بود افزود: ایشان در شورای فرهنگی و اجتماعی زنان و خانواده جزو افراد بسیار فعال بود و همچنین در کمیسیون‌های فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی مشارکت‌های بسیار موثری داشت و در کنفرانس‌های صلح جهانی تلاشگر بسیار ارزنده‌ای بود.


عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: دکتر کرمانی از اساتید برجسته و فردی فعال در حوزه بانوان جهان اسلام بود و از زنان تراز انقلاب اسلامی بود که باید از او چیزهای زیادی یاد گرفت.

بنا بر اعلام مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وی در پایان خاطر نشان کرد: ایشان نخستین زن فیلسوف ایرانی بودند که از بدو تاسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب یکی از دلسوزترین مدیران و فعالان عرصه تقریب بوده و عمر پربرکت خویش را در این راستا سپری کرد.

بر اساس این گزارش، مرحوم طوبی کرمانی یکی از اساتید دانشگاه تهران بود که در تاریخ شنبه ۲۲ شهریور ماه ۱۳۹۹ از دنیا رفت. وی دارای مدرک فوق دکتری فلسفه اسلامی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران بود. مشاور دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، عضو کمیسیون بانوان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام، عضو شورای خیرین سلامت کشور، عضو شورای مرکزی شورای فرهنگی اجتماعی زنان، اولین زن رایزن علمی و فرهنگی در یونان، مدیر مسئول کتاب علمی پژوهشی «زنان»، مولف و مترجم برتر بین الملل دانشگاه تهران، مدیرکل سابق امور اجتماعی و ایرانیان خارج از کشور، عضو شورای سیاستگذاری زنان اهل بیت(ع) از جمله مسؤولیت های وی بوده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: شورای عالی انقلاب فرهنگی طوبی کرمانی شورای عالی انقلاب فرهنگی علمی دانشگاه تهران دکتر کرمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۲۹۲۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود

محمدعلی عزت زاده دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا به برگزاری این رویداد توسط انجمن ایران شناسی اشاره کرد و گفت: این انجمن نخستین انجمن علمی در این حوزه است که در سال ۱۳۲۴ توسط دکتر پورداود تأسیس شد. بعد از یک وقفه دوباره این انجمن از از سال ۱۳۹۶ و با همت دکتر محمود جعفری دهقی فعالیت خود را دوباره آغاز کرد.

وی ادامه داد: برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های علمی مهم‌ترین کاری است که انجمن‌های علمی و سازمان‌های مردم نهاد برگزار می‌کنند و در این خصوص انجمن علمی ایران شناسی هم بر آن شد تا با توجه به شعبه‌هایی که در سراسر ایران دارد این رویداد را به صورت متمرکز در تهران آغاز کند.

به گفته دبیر اجرایی کنگره ملی ایران شناسی؛ ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محور‌های این کنگره خواهد بود که در این خصوص سخنرانان به ایراد سخن می‌پردازند.
عزت زاده در خصوص روند برگزاری کنگره افزود: در روز برگزاری که در تاریخ پنجشنبه، ۲۰ اردیبهشت ماه برگزار می‌شود در مجموع ۴۱ سخنرانی تعریف شده است که ۳۳ سخنرانی آن در ۷ نشست تخصصی تعریف شده است و ۴ سخنرانی درمراسم افتتاح و ۴ سخنرانی هم در مراسم پایانی آن برنامه ریزی شده است.

وی با اشاره به اینکه تعداد ۱۱۲ چکیده به دبیرخانه ارسال شده است، گفت: از مجموع این تعداد آثار رسیده، ۸۱ چکیده توسط داوران پذیرفته شد که تعدادی از آن‌ها برای سخنرانی، تعدادی برای چاپ و تعدادی هم جهت انتشار در پوستر انتخاب شدند.

وی در خصوص برگزاری این رویداد در سال‌های آتی افزود: از آن جایی که ایران شناسی، مهمترین علمی است که ایران امروز به آن نیاز دارد و باید برای احیای هویت ملی گمشده خود نهایت تلاش را کنیم. در این مسیر آموزش و پژوهش حرف اول را می‌زند و انجمن ایران شناسی در نظر دارد تا در سال اینده این کنگره را به صورت بین المللی برگزار کند و حتی فرصتی را فراهم کنیم تا در شهر‌های مختلف آن را برگزار کنیم.

گفتنی است؛ نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییری در مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی صورت نگرفته است
  • جشنواره فرهیختگان جوان با رقابت بیش از ۲ هزار دانش‌آموز آغاز شد
  • راه‌اندازی رشته آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • تجلیل از چهل سال خدمات علمی و فرهنگی استاد دانشگاه تهران
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • عموعابدینی: آمایش رشته‌های تحصیلی در دستور کار وزارت علوم و شورای انقلاب فرهنگی است
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • تشریح فعالیت‌های موسسه فرهنگی حقوقی بزرگمهر حکیم
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن