Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید محمد حسینی وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب پیرامون شخصیت مرحومه خانم طوبی کرمانی دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان، گفت: سابقه آشنایی و همکاری بنده با خانم دکتر کرمانی به حدود ۲۰ سال قبل برمی‌گردد که ایشان در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مسئولیت امور بانوان را بر عهده داشت و در دانشکده الهیات دانشگاه تهران استاد فلسفه و کلام اسلامی بود، در این دو دهه از دور و نزدیک شاهد فعالیت های بی‌وقفه و دلسوزانه ایشان بودم؛ در حوزه های مختلف پرکار، سخت کوش، نسوه و با انگیزه بود؛ در کلاس درس به گفته دانشجویان دکتر کرمانی همواره تلاش می‌کرد که مطالب به خوبی و به طور کامل  به دانشجویان تفهیم شود و ارتقاء سطح علمی شاگردان همیشه دغدغه فکری او بود و در عین حال همانند مادری مهربان با ذکر نکات ظریف اخلاقی و بیان خاطرات، مشاهدات و تجربیات در تربیت دانشجویان کوشا بود و آنان را فرزندان دلبند خود می دانست و تعالی دانش، بینش و سلوک انسانی آنان را ماموریت و وظیفه‌ای خطیر قلمداد می‌کرد که باید به بهترین وجه صورت بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این استاد دانشگاه تهران افزود: دکتر کرمانی صمیمانه تلاش می‌کرد تا در عین حال که بر اطلاعات و معلومات دانشجویان افزوده شود، از جهت تعهد، تدین و کمالات اخلاقی هم رشد کنند؛ وی همچنین در دیگر وظایف و فعالیت های دانشگاه  مشارکت جدی داشت و علیرغم اشتغالات و مسئولیت های اجتماعی، هیچگاه در این خصوص کوتاهی نمی‌کرد.

حسینی ادامه داد: دکتر طوبی کرمانی با مطالعات و تجربیات گرانبهایی که داشت در مباحث مختلف، دیدگاه ها و ایده های خود را مطرح می‌کرد؛ از جمله فعالیت های ایشان در دانشگاه مسئولیت بخش بین الملل دانشکده الهیات بود، که تا حدودی این حوزه را فعال کرد، میهمانانی را که از کشورهای مختلف به ایران می آمدند به دانشگاه می آورد و جلسات تبادل‌نظر را با حضور  مسؤولان و اساتید دانشکده تدارک می‌دید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت دهم تصریح کرد: دکتر کرمانی مدتی در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به عنوان مدیرکل بانوان فعالیت داشت که در پیوند بین بانوان فعال ایرانی و سایر کشور نقش موثری را ایفا کرد و بعد هم به عنوان اولین خانم رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان انتخاب شد؛ و با برخورداری از جایگاه علمی و تلاش فراوان توانست در معرفی فرهنگ و تمدن ایران زمین و تحولات انقلاب اسلامی و علاقمند ساختن ارباب علم و فرهنگ و هنر یونان به ایران نقش به سزایی داشته باشد؛ در سفری که آن ایام به یونان داشتم در مقایسه با دیگران ایشان را موفق و فعالتر یافتم؛ در یک کلمه می‌توان گفت که ایشان عمر و زندگی خود را وقف فعالیت علمی ، فرهنگی و خدمت به نظام و مردم کرده بود و هدفی جز اعتلای ایران عزیز نداشت.

معاون راهبردی، دولت و مجلس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی خاطر نشان ساخت: خانم دکتر کرمانی، همچنین دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان و مشاور دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی بود و به دلیل شناخت مسائل منطقه و جهانی همکاری شایسته و مؤثری با مجمع  داشت و جلسات متعدد با بانوان فعال برپا می کرد و این اواخر بخاطر شرایط کرونایی در وبینارها حضور فعال داشت.

حسینی با بیان اینکه مدتى است كه خانم کرمانی گرفتار بیماری سخت و طاقت فرسایی شده بود اما  یک کلمه  بر زبان نمی آورد و کمتر کسی از درد و رنج او اطلاع داشت، افزود: در تمام جلسات حضورش منظم بود و غالبا با احساس تعهد به ابراز نظر می‌پرداخت و تا آخرین روزهای زندگی دست از کار نکشید و در آخرین دوشنبه قبل از آسمانی شدن هم در جلسه مجمع تقریب حضور داشت و در همان جلسه متاسفانه حالش وخیم شد و با آمبولانس به بیمارستان منتقل و چند روز بعد چشم از جهان فرو بست تا به جزای اعمال صالحش در دیار باقی برسد. 

حسینی تاکید کرد: خانم کرمانی تا آخرین لحظات زندگی که نای و رمق داشت، دست از خدمت به نظام اسلامی بر نداشت چون براساس باور و اعتقاد راسخ عمل می‌کرد و اهداف والایی مد نظر داشت؛ هیچ‌ گاه به فکر راحتی و آسایش خود نبود و با ساده زیستی و سخت کوشی فراوان نمونه بارز و الگویی مانا برای زنان فعال اجتماعی است، هم در کانون گرم خانواده نقش مادری و همسری را به خوبی ایفا می کرد و هم استادی تمام عیار در دانشگاه و در فعالیت های فرهنگی و علمی در داخل و خارج از کشور توفیقات قابل توجهی داشت.

دبیرکل کانون دانشگاهیان ایران اسلامی در همین خصوص ادامه داد: برخی از اساتید و نخبگان کشور صرفا به کارهای علمی می پردازند که البته قابل تقدیر است اما بعضا به مسئولیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی اهتمام لازم را ندارند؛ اما دکتر کرمانی باتوجه به شناخت شرایط حساس کشور، منطقه و جهان اسلام آرام و قرار نداشت، به سبب مطالعات، سفرها و ارتباطات زیاد، نگاه جامعی به حوادث پیرامونی داشت و  خود را ملزم به انجام تکلیف در این خصوص می دانست لذا هر نهاد و مرکزی از ایشان دعوت به همکاری می‌کرد یا خود تشخیص می داد وظیفه ای بر عهده دارد بدون منت و چشمداشت ، بار بر زمین مانده را بلند می کرد و انگار می دانست در چشم بهم زدنی عمر کوتاه دنیا سپری می شود و باید قدر فرصتها را با اقدام به هنگام دانست تا در سرای آخرت احساس مغبون شدن نکرد.

حسینی تصریح کرد: دکتر کرمانی در حوزه تقریب و وحدت اسلامی  به خوبی نقاط اشتراک و  افتراق  مذاهب اسلامی را می دانست و تشدید اختلافات و تفرقه افکنی در جهان اسلام را سمّ مهلک می دانست لذا در سالهای پایانی عمر اهتمام ویژه به این مهم داشت. 

وی ادامه داد: نگرش و رویکرد امام راحل و رهبر حکیم انقلاب به تقریب، یک نگاه اعتقادی، عقلانی، راهبردی و همیشگی است نه یک حرکت سیاسی، تبلیغاتی، تاکتیکی و مقطعی که دشمنان مطرح می کنند و خانم دکتر کرمانی با این بینش به طور خستگی ناپذیر در این حوزه مجاهدت می‌کرد ؛ هر کجا اقدام و حضور خود را مفید و ضروری می‌دانست، بی توقع و تکلف اعلام آمادگی می‌کرد و در حد وسع و توان می کوشید که به احسن وجه خدمت کند؛ و امروز نیاز جامعه و جهان اسلام به چنین اندیشمندان مومن و انقلابی است که با تمام توان به روشنگری و بصیرت افزایی در کشورهای اسلامی و در سطح جهان بپردازند تا با بیداری و وحدت مسلمانان، شاهد تحولات چشمگیر و عزت و سربلندی بیش از یک و نیم میلیارد مسلمان باشیم.

وزیر پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: به گونه‌ای شایسته باید از خدمات دکتر طوبی کرمانی قدردانی شود و شخصیت این بانوی متدین بیش از گذشته به جهان اسلام معرفی شود، مسلما شناخت ایشان برای جوانانی که پیوسته به دنبال الگو برای موفقیت در زندگی هستند کمک و راهنمای خوبی است چون امثال ایشان در شمار بهترین‌ها هستند، نه برخی چهره‌های به اصطلاح هنری که نگاهشان به اون ور آب است و مروج سبک زندگی غربی هستند و کسب رضایت بیگانه برایشان مهمتر از سربلندی کشورشان است، و نه کسانی که خود را طرفدار انحصاری زنان و سینه چاک دفاع از حقوق آنان می دانند اما در وفات چنین استاد فرهیخته و خدومی، روزه سکوت می‌گیرند، لام تا کام سخنی در تکریم ایشان نمی‌گویند و حتی از یک اظهار تاسف و تسلیت هم مضایقه می‌کنند، چون نگاه مکتبی و ارزشی خانم کرمانی باب میلشان نیست!

سید محمد حسینی در پایان گفت: دکتر کرمانی هیچگاه به دنبال هیاهو، جنجال و حاشیه سازی برای مطرح شدن، نبود؛ و این مسئله بسیار مهم است که فعالیت اشخاص خالصا لوجه الله باشد نه اینکه با حرکتهای پوپولیستی و نمایشی در پی آوازه و شهرت خود باشند. گفتگو درباره ابعاد شخصیت خانم کرمانی مجال وسیعی می طلبد که توقع داریم رسانه‌ها با مصاحبه با آشنایان، همکاران و شاگردان ایشان زوایای مختلف سیره و سلوک این بانوی پارسا را تبیین نمایند. 

روحشان شاد و یادشان گرامی باد.

گفتگو از: فاطمه جباری

انتهای پیام/
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: خانم کرمانی دکتر کرمانی جهان اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۳۱۳۵۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی از فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از این دانشگاه خبر داد و گفت: تعداد زیادی از آن‌ها، وزیران کابینه‌های قبلی و فعلی دولت و در حال خدمت‌گزاری به کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

به گزارش ایسنا، عبدالله معتمدی در آیین تقدیر از دانشجویان رتبه برتر کنکور سراسری، دانشجویان برتر المیپاد علمی دانشجویی و رتبه‌های اول تا سوم پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲ دانشگاه علامه‌طباطبائی تاکید کرد: دانشجویان مایه خرسندی نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. امیدوارم آن‌ها قدر این استعداد و ظرفیت خود را بدانند و خدمت به خلق را در راس امور قرار بدهند.

وی با اشاره به قدمت ۶۵ ساله دانشگاه علامه‌طباطبائی، افزود: این دانشگاه تاکنون حدود یکصد هزار دانش‌آموخته داشته که تعداد زیادی از آن‌ها، وزیران کابینه‌های قبلی و فعلی دولت و در حال خدمت‌گزاری به کشور و نظام جمهوری اسلامی ایران هستند. همچنین در راس این دانشجویان، ده‌ها شهید والامقام مانند شهید ابراهیم همت قرار دارند.

رئیس دانشگاه علامه‌طباطبائی ادامه داد: ظرفیت دانشگاه را دانشجویان فراهم می‌کنند و آن‌ها در حال خدمت به کشور برای پیشرفت و کمک به ساختارها و سازمان‌های نظام جمهوری اسلامی ایران هستند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه دانشگاه علامه طباطبایی، وی درباره حضور دانشجویان در دانشگاه و کلاس درس، اظهار کرد: به نسبت حضور فعال دانشجویان در کلاس‌های درس، سطح کلاس‌ها بالا می‌رود. هنگامی که دانشجویان فعالانه در کلاس‌های درس حضور پیدا می‌کنند و به معلم خود گوش می‌دهند، معلم احساس می‌کند گفته‌هایش هدر نمی‌رود و این یک نعمت الهی برای معلم به شمار می‌رود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حج رزمایش قدرت سیاسی جهان اسلام در برابر زیاده خواهان است
  • طالبان:حضور در «او.آی.سی» آغازی برای تعامل با جهان اسلام است
  • فارغ‌التحصیلی بیش از یکصد هزار دانش آموخته از دانشگاه علامه 
  • موفقیت معلمان در تربیت جوانانی در تراز انقلاب اسلامی است
  • سرلشکر سلامی: همه راه‌های نفوذ دشمنان باید بسته شود
  • سرلشکر سلامی: در شرق مدیترانه راه را بر دشمن می‌بندیم
  • سلامی: رسالت نیروی قدس پرکردن موارد نفوذ دشمن بین مسلمانان است
  • ظرفیت اقتصادی جهان اسلام برای پایان اشغالگری در فلسطین
  • اجرای شیوه‌نامه نظام استاد شاگردی در دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتشار دست‌نوشته‌ رهبر انقلاب در دفتر کتابخانه وزیری، برای نخستین‌بار + عکس