Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از فرهنگسرای گلستان، این کتابخانه با ۳۵۰ مترمربع مساحت، در سه طبقه با ارایه خدمات ویژه در بخش‌های متنوع با ۱۸هزار عنوان کتاب برای بهره‌مندی بانوان در خیابان جانبازان غربی، ۱۴ متری لشگر، خیابان شهید حیدری، رو به روی بوستان کوثر واقع شده است.

کتابخانه «شهربانو» به پاس قدردانی از زحمات ارزنده فرهنگی و علمی «دکتر طوبی کرمانی» و برای آشنایی و بهره‌مندی عموم جامعه با آثار، آرمان‌ها، دیدگاه‌ها و فعالیت‌های این بانوی بافضیلت و اندیشمند جهان اسلام به نام ایشان نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در این آیین ضمن تبریک هفته کتاب و کتابخوانی به فعالان این حوزه اظهارداشت: فردا روز جهانی فلسفه نامگذاری شده است و یاد مفسر اعظم علامه «سیدمحمدحسین طباطبایی» صاحب المیزان و استاد «محمدتقی جعفری» را گرامی می‌داریم.

«حجت‌الاسلام میثم امرودی» گفت: در سالروز درگذشت این عالم ربانی صاحب المیزان باید برای خوب کتاب خواندن و کتاب خوب خواندن تلاش کنیم چرا که کتاب دریچه‌ای است که ما را از خودخواهی نجات می‌دهد و موجب می‌شود حقیقت را آن طور که هست دریابیم.

وی با گرامیداشت یاد «دکتر طوبی کرمانی» افزود: ایشان یاور امام و رهبری، مدرس دانشکده الهیات به عنوان الگویی برای بانوان مطرح است، دکتر کرمانی نخستین رایزن فرهنگی در خارج از کشور به عنوان نماینده جمهوری اسلامی در بسیاری از امور اولین‌ها را داشتند.

«امرودی» بیان کرد: همان طور که زنان در کشور ما با توانمندی، سواد و ایمان می‌توانند بدرخشند، دکتر کرمانی واصل بین اهل سنت و شیعه بودند و ضریب نفوذشان در رایزنی‌های بین‌المللی شاید از سایر شخصیت‌های برجسته بیشتر بود که نشات گرفته از وجود مطهر و نورانی او بود.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اظهارداشت: دکتر طوبی کرمانی نمونه بارز اخلاق، محبت، بزرگواری، ادب و وارستگی بودند، گاهی در یک روز دو یا سه جلسه داشتند که با شور و اشتیاق شرکت می‌کردند، این آیین بهانه‌ای است تا ما بتوانیم زندگی این عالمان و ویژگی‌های اخلاقی آنان را به عنوان الگوهای موثر مطرح کنیم.

وی گفت: تاکنون کتابخانه‌های متعددی در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران به نام شخصیت‌های علمی و فرهنگی مزین شده است، امیدواریم نامگذاری این کتابخانه به نام «طوبی کرمانی» در ترویج این نوع دیدگاه، فرهنگ با نگاه به دین و جمهوری اسلامی باشد و خدا ما را یاری دهد از خادمین کتاب و مروجان مطالعه باشیم و برای این امر از هیچ کوششی دریغ نکنیم.

ویژگی‌های شخصیتی دکتر طوبی کرمانی

رئیس سابق بسیج جامعه زنان و از شاگردان دکتر طوبی کرمانی نیز در این آیین بیان کرد: این نامگذاری بسیار شایسته است چرا که این شخصیت الهی از یادها نخواهد رفت و وجوه برجسته ایشان در یاد دلسوختگان ادب و فرهنگ کشور باقی خواهد ماند و این حرکت نشان می‌دهد که مردم کشور ما قدر این سرمایه و بزرگان را می‌دانند.

«مینو اصلانی» افزود: «دکتر کرمانی» یک الگوی چندوجهی و مثال زدنی از مادر نمونه در تربیت اسلامی فرزندان و همسری بی‌نظیر بودند و نقش‌های متمایز یک زن مسلمان را ارایه دادند و می‌توانند برای زنان دنیا نیز الگو باشند. به خصوص امروز که زن در غرب بیشترین ظلم را تحمل می‌کند و نقش‌های بی‌بدیل مادری و همسری از او گرفته شده است و برای مردم خسته از تمدن غرب، وی الگو و نقطه عطفی به شمار می‌رود.

ماموریت کتابخانه «دکتر طوبی کرمانی»

رئیس شورای اندیشه‌ورز کتاب سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این آیین ضمن تبریک هفته کتاب به کتابداران و دوستداران کتاب اظهارداشت: از «دکتر کرمانی» بانوی فرهنگی و علمی سخنان زیادی شنیده بودم و در مجالسی که ایشان صحبت می‌کردند حضور داشتم اما همواره سوالی در ذهنم مطرح می‌شد که افراد بسیاری دارای معلومات و دانش هستند و سخنرانی می‌کنند اما ایشان در هر سطحی و مجلسی با مخاطبان مختلف بسیار تاثیرگذار بودند و سخنانشان به جان می‌نشست چون علاوه بر سواد و معرفت آنچه موجب اثربخشی صحبت و فعالیت‌های بانو طوبی کرمانی می‌شد ارتباط او با خدا، شخصیت والا و فضایل ایشان بود.

«علی‌اکبر اشعری» در توصیف ماموریت کتابخانه با نام طوبی کرمانی گفت: این کتابخانه می‌تواند در زمینه جست‌ و جو در اخلاق و فضایل این فیلسوف بزرگ با سعی در ترویج فضایل اخلاقی، شناخت آثار، کرامات و ویژگی‌های تاثیرگذار ایشان در عرصه‌های علمی، فرهنگی و بین‌المللی نقش داشته باشد.

«پیام شرقی» فرزند دکتر طوبی کرمانی نیز در این آیین ضمن قدردانی از سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران برای نامگذاری این کتابخانه بیان کرد: مادرم معتقد بود فلسفه در زندگی انسان مهم است و باید از کودکی آموخته شود، ایشان معتقد بود جدال‌ها و استدلال‌های منطقی در حد بینش و سن کودکان در فکر آنان حک می‌شود و در بزرگسالی از شبهات مصون می‌مانند.

همچنین در این آیین از کتیبه زندگی‌نامه دکتر طوبی کرمانی رونمایی شد.

«سیدمحمد بطحایی» معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی و وزیر سابق آموزش و پرورش، «غلامرضا کریمی» قائم‌مقام وزیر آموزش و پرورش در امور بین‌الملل و رئیس مرکز امور ‌بین‌الملل و مدارس خارج از کشور، «مصطفی رحماندوست» شاعر و نویسنده، «سیدعلیرضا فاطمیان‌پور» معاون فرهنگی، «سعید صدرائیان» مدیرکل روابط عمومی و «عباس باباخانیان» مدیر امور کتابخانه‌ها و ترویج فرهنگ کتابخوانی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، «سعید رنجبریان» مدیر فرهنگی هنری منطقه هشت و رئیس فرهنگسرای گلستان نیز در این آیین حضور داشتند.

«دکتر طوبی کرمانی» نخستین بانوی فیلسوف ایران دارای مدرک فوق دکتری فلسفه و فارغ‌التحصیل فلسفه تطبیقی و کلام، دبیرکل اتحادیه جهانی زنان مسلمان، مشاور دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی در امور بانوان، عضو هیات مدیره موسسه آموزش شهر، مدیر مسئول کتاب علمی پژوهشی «زنان»، مدیرکل سابق امور اجتماعی و ایرانیان خارج از کشور و عضو شورای سیاستگذاری زنان اهل بیت(ع) بود و سال‌ها در مقام استادی دانشگاه به تربیت شاگردان و اندیشمندان بسیاری پرداخت.

این استاد برجسته دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه تهران، عضو هیات علمی بعثه رهبر معظم انقلاب، نخستین بانوی رایزن علمی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در یونان، عضو کمیسیون بانوان و جوانان مجمع تشخیص مصلحت نظام و عضو شورای خیرین سلامت کشور بود. این بانوی فرهیخته نمونه عالی از روش و منش بانوانِ مسلمان را در اندیشه و عمل خود نسبت به آرمان‌های انقلاب اسلامی، مکتب حضرت امام خمینی (ره) و حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (دامت برکاته) و ولایت‌پذیری، به تصویر کشید. نگارش بیش از ۶۰ مقاله، تألیف و تصنیف ۱۲ کتاب علمی و اجتماعی و شرکت در بیش از ۸۰ کنگره ملی و بین‌المللی در داخل و خارج کشور، بخشی از کارنامه این چهره ماندگار و فعال در عرصه‌های علمی و فرهنگی کشور است. دکتر کرمانی شهریورماه امسال در سن ۷۳ سالگی به دیار باقی شتافت.

برچسب‌ها سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فرهنگسرای گلستان کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فرهنگسرای گلستان کتاب سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران فرهنگسرای گلستان کتاب اخبار کنکور سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران دکتر طوبی کرمانی نیز در این آیین دکتر کرمانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۹۸۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشوربه مناسبت سی‌و‌پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عصر امروز در کتابخانه آینده در پارکشهر برگزار شد.

هراتی در این نشست با اساره به فضای حضور در نمایشگاه کتاب گفت: در نمایشگاه سی و پنجم کتاب تهران فضایی برای جمع شدن اهالی کتاب در نظر گرفته ایم، پاتوقی که طی این ده روز یکدیگر را بیشتر ببینیم و با هم بیشتر صحبت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه موقعیت حضورمان در قیاس با سال گذشته تغییر کرده است، توضیح داد: دلیل این تغییر حضور ناشرانی است که سال گذشته نبوندند، اما امسال علاقمند به حضور در مصلا هستند، از این رو ما به نفع ناشران تغییر را پذیرفتیم.

هراتی با بیان آدرس جدید غرفه نهاد افزود: راهرو ۱۴ پس از محراب در میانه مصلا امسال غرفه‌ای داریم و علاقه‌مندان با توجه به برنامه‌های در نظر گرفته شده می‌توانند به غرفه مراجعه کنند

وی افزود: غرفه به لحاظ بصری شمایلی به مانند سال گذشته طرح کتابخانه نوستالژیک دارد، چرا که بودجه خاصی نداریم و هزینه کرد‌ها باید هدفمند باشد

معاون توسعه کتابخانه‌ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ادامه داد: موقعیت دوم در غرفه برای پویش «کتاب دستت چیه» در نظر گرفته شده است؛ این طرح با مشارکت مردم اغاز شد و بیش از سی هزار فیلم به ما رسید که قالب آن کودک و جوانان هستند که اختتامیه آن را در نمایشگاه برگزار خواهیم کرد.

این پویش نشان داد که نوجوانان چقدر می‌توانند توانمند باشند و کتاب معرفی کنند، پس از این پویش دیگری با عنوان «بگو بخونم» آغاز می‌شود.

بخش عمده کتاب‌های در نظر گرفته شده برای این طرح کتاب‌های تقریظی است که شروع ماجرا را رقم می‌زند. دلیل انتخاب این دست آثار ترویج است چرا که احساس کردم با توجه به رسالت نهاد میتوانیم برای بازمعرفی این آثار موثر باشیم، همه این کار‌ها برای این است که خواندن گام اول است، اما محتوای خوب خواندن هم برای ما مساله است، خواندن اتفاق مهمی است

هراتی متذکر شد: محافل ادبی ما انصافا در طول سال فعالند و برای مجموعه فعالیت‌های ما به مانند نگین است، دبیری این نشست‌ها بر عهده نغمه مستشار نظامی است، امور مختلفی را محافل عهده دار است، اما حول محور‌هایی چون؛ فلسطین، غزه، ایران قوی، مدافعان حرم، وعده صادق، دهه کرامت و محفل جوانه‌ها، رونمایی کتاب، شعر خوانی و چند سرفصل را خواهیم داشت که در واقع گعده گاه نهاد است.

وی به نشست‌هایی با عنوان «گعده امین» اشاره کرد و توضیح داد: این گعده عنوان برنامه دیگری است که در نمایشگاه خواهیم داشت، مستند غیر رسمی شش چندی پیش رونمایی شد، اما برای پرداخت و بهتر دیده شدن این مستند اقدام کردیم در سلسه جلساتی تحت گعده امین آن را باز میکنیم، بنابراین چهار نشست را طراحی کردیم حدود نیم ساعت در خدمت شخصیت‌های داخل مستند خواهیم بود، روز اول با حضور محسن ممنی شریف برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه کودک و نوجوان را هم در نمایشگاه خواهیم داشت، که با محوریت هدهد سفید برپا میشود، شماره ۱۸ این نشریه در نمایشگاه توزیع خواهد شد.

وی خبرداد: یکی از کتابخانه‌های سیار در حیاط نمایشگاه حاضر خواهد بود.

وی با بیان اینکه در ایام نمایشگاه کتاب پویش‌ها و مسابقات کتابخوانی را ادامه خواهیم داد، افزود: رونمایی کتابی از خروجی محافل ادبی با محوریت مادران شهدا در کنار سیزده کتاب دیگر را شاهد خواهیم بود.

هراتی ابراز داشت: نشست با کارتونیست‌ها از بخش‌های دیگر حضور ما در مصلاست. در این راستا چند دانشجو برنامه طراحی زنده خواهند داشت و از  ده کتاب کودک تقدیر شده در بخش بین الملل بازمعرفی خواهند شد.

هراتی در پاسخ به آنا درباره برنامه‌های نهاد در سال جدید گفت: در حوزه برنامه سازی چند برنامه روی انتن خواهیم داشت، در حوزه ترویجی، کارافزاری را در اختیار عموم مردم قرار می‌دهیم که این پلتفورم تمام نیاز‌های حوزه کتاب را تامین خواهد کرد. ضمن این که از ظرفیت هوش مصنوعی در طراحی این نرم افزار استفاده شده است.

وی اعلام کرد: امید داریم تا پایان امسال سه کتابخانه مرکزی استان گیلان، مازندران هرمزگان یا اراک به بهره برداری برسد البته تلاش میکنیم تا پایان دولت ۸۰ پروژه بزرگ را به بهره برداری برسانیم

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آیین افتتاحیه سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران
  • آیین پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی برگزار می‌شود
  • کتابخانه‌ای به وسعت ایران
  • نمایشگاه کتاب تهران امروز آغاز به کار می کند
  • برنامه‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در نمایشگاه تشریح شد
  • برپایی «گعده امین» در نمایشگاه کتاب تهران/ یک پلتفرم کتابی در راه است
  • آیین افتتاح سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران برگزار می‌شود
  • پیش‌نویس آیین‌نامه جامع تغذیه و رستوران‌های دانشجویی بررسی می شود
  • نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند